Fényérzékenység kamaszkorban?

Orvos válaszol rovat
Kisebbik lányom pár napja arról panaszkodik, hogy minden reggel, amikor felkel (szobája reluxával sötétített) első dolga felhúzni az ablakon a reluxát, ilyenkor rövid időre szinte semmit sem lát, lehetséges-e, hogy fényérzékeny? Egy esetben szédülés is társult ehhez a mozdulathoz.

A lányom nagyon szeret olvasni, de sokszor az Internetről szed le könyveket, és sok időt tölt a monitor előtt olvasással. Lehetséges, hogy ezért vannak a tünetei? Párszor említette, hogy a hátsó padból nem látja mi van a táblára írva. Több hónapja candida diétán van, mert teljesen felborult a bélflórája. Az élesztőt és a cukrot kivettük az étkezéséből, a kenyerét foszfátmentes sütőporral készítem. Lehetséges lenne, hogy ez a diéta okozza a tüneteit?
2011. 06. 04. | 17:20

Nem írta pontosan mennyi idős a kislánya, de a kiskamaszoknál gyakori a hirtelen helyzetváltoztatással járó megszédülés, látás elhomályosulás. Ha nagyot nőttek az utóbbi időben a keringés szabályozásának még idő kell az új helyzethez való alkalmazkodáshoz. Gyermek háziorvosnál vérnyomás, vércukor ellenőrzés, vérszegénység kizárása stb.

A panaszok hátterében a diéta is állhat, mert esetleg a szervezet átállásához még több időre lehet szüksége. Ezen túl azért, az, hogy az utolsó padból nem látja jól a táblát felveti bennem egy szemészeti kontroll szükségességét is – esetleges szemüveg igényt.

Orvosszakértő 2011. 06. 06. | 11:05
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close