Szem duzzanat, pirosodás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!

Körülbelül 10 napja van problémámmal a jobb szememmel. Eleinte folyamatos viszkető érzés jelentkezett, majd véres volt a szemem alja, majd a szemem alatt a bőr pirosra, sárgára és zöldre színeződött.
Külsőleg a szememnek már semmi baja viszont állandó panasz a fájdalom, leginkább a szemhéjam jobb oldali részén, itt meg is van duzzadva a szemhéjam. Az imént vettem észre, hogy a felső és alsó szemhéjam jobb oldali találkozásánál szemhéjam peremén kisebb, mint egy gombostűfejnyi fehér pont keletkezett, ami rendkívül viszket.
A viszketés ellenére nem dörzsölöm (nem is tudnám, mert fájna), napi egyszer kamillás langyos borogatás teszek rá, valamint 3-4 óránként taleum szemcseppel cseppentek.
Mi lehet a probléma? Hogyan segíthetném a gyógyulást?
2012. 05. 14. | 23:25

Érdemes lenne szemészeti műszeres szakorvosi vizsgálatot kérni, mert csak műszer segítségével lehet eldönteni a háttérben álló pontos okot. A duzzanat, pirosodás hátterében részben allergiás gyulladás, de elképzelhető, hogy a szemhéjszéli mirigyek gyulladása, kezdődő árpa is állhat. Ha ez igazolódik, akkor allergia ellenes kezelés mellett fontos lenne az antibiotikumos kezelés is. A kamillás borogatással óvatosan kell bánni, mert előfordulhat, hogy valaki allergiás a kamillára illetve a vele előforduló egyéb növényre, vegyszerekre.

Orvosszakértő 2012. 05. 17. | 13:01
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close