Szemészeti probléma kivizsgálása

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kérdésem az lenne,hogy egy fél évvel ezelőtt furcsa pánikroham szerű idegrendszeri probléma és depresszió tünetei jelentkeztek, gondolom a túlzott stressz és nyomás miatt. Régóta éreztem olyat,mintha nem menne elég vér a fejembe és nagyon fáradékony voltam napi 8-9 órai alvás ellenére is. Pajzsmirigy vizsgálaton nem volt semmi gond. A vasam inkább magasabb volt mint alacsony. A normál szemészeten semmit nem állapítottak meg annak ellenére,hogy fiatal korom óta panaszkodtam, hogy nem tudok olvasni. Erős fény kellett és nem találtam a sorokat.Mintha a térben ugráltak volna a sorok.
Amikor egy felfelé hosszasan tekintéskor szinte befixált a szemem egy kettős képre, képtelen voltam kb. 1,5 hétig pihenés ellenére fókuszálni, elmentem szemorvoshoz aki rejtett kancsalságot állapított meg és hasábos szemüveget írt fel. Ezt most egész nap hordom. Végre megszoktam, e-nélkül most minden mozog és gyakran bekancsalít a jobb szemem. Estére, szürkületben viszont ez nem elég. Arra dioptriás szemüveget veszek fel, de a vezetés nem túl stabil ilyen időszakban külterületen. Olyan mintha közelre fókuszálna a szemem és nem a távolba. Ha picit maszatos az üveg, azt látom jobban mint az utat. Fárasztó így vezetni. Azóta leálltam az enyhe Frontinról éjszakára, és tudok is jól aludni de furcsa módon nem tudok szóban rendesen fogalmazni. keresem a szavakat amiket sosem kellett. Főiskolára járok ahol rengeteget kell szóban írásban vizsgázni és ez volt az erősségem.
A mostani kérdésem az lenne,hogy ez inkább idegrendszeri probléma lehet és vizsgáltassam ki jobban vagy mit tehetek, hogy újra visszakapjam eredeti állapotomat.
Amit még észrevettem, hogy a szemüvegviselés ellenére sem tudok 5-mp-nél tovább jobbra illetve felfelé nézni mert nehézségnek érzem és felkavarodik a gyomrom majd hirtelen nagyon bekancsalít a jobb szemem és így mintha nyugalmi állapotába kerülne kényelmesen így marad. Ez összefüggésben lehet, a régóta kezeletlen kancsalságommal?
Hova forduljak ?
Elnézést a hosszú levélért de talán így teljes a hosszú idő óta tapasztaltak leírása.
2011. 08. 08. | 13:13

Kedves Kérdező!

A rejtett kancsalítás és a hullámzó lefutású panaszok miatt első lépésben szemészeti kontrollt is javasolnék – kettőskép ellenőrzése Hess függönnyel, ultrahangos szemizom mérés stb.
Emellett fontos lenne az ideggyógyászati kontroll is, mert a szemizmaink szinte az egyik leginkább igénybe vett izomzata a szervezetnek ezért a különböző izom betegségek, beidegzési zavarok itt jelentkezhetnek a leghamarabb – pontosan olyan tünetekkel amiket Ön is említett.

Orvosszakértő 2011. 08. 10. | 13:02
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close