Szemhéj remegés

A szemhéj remegést kiváltó okok lehetnek: alváshiány, stressz, a szem megerőltetése, vitaminhiány, allergia, vagy egyes neurológiai kórképek is. Ha a szemhéjremegés magától megszűnik, átmeneti a probléma. Ha nem szűnik magától, forduljon orvoshoz.

Szemhéjremegés alatt a szemhéj izmainak rángását értjük. A szemhéjremegésnek számos kiváltó oka lehet, például alváshiány, stressz, kimerültség, a televízió vagy a számítógép monitora előtt eltöltött hosszú idő. Szintén kiváltó ok lehet a vitaminhiány, a szemek túlerőltetése, allergia, túlzott koffeinfogyasztás, gyógyszerek mellékhatása, elvonási tünetek, vagy neurológiai rendellenességek. Az, hogy a jobb vagy a bal szemhéj remeg, orvosi szempontból teljesen lényegtelen.

Egyes esetekben a szemhéjremegés magától megszűnik. Ezekben az esetekben a kiváltó ok egy átmeneti probléma, például a fönt említett alváshiány vagy stressz. Más esetekben krónikus szemhéjremegés alakulhat ki, erre azonban még nincs biztos kezelési mód.

A legjobb, ha azonosítja a szemhéjremegést kiváltó okot, és azt próbálja meg kezeltetni. Előfordulhat, hogy a szemhéjremegés neurológiai problémát jelez. Ebben az esetben feltétlenül orvoshoz kell fordulni.


close