Szemgyulladás, bevérzett szem

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor úr!
A szemem be van gyulladva. Szeptember óta használtam floxál tobradexet, voltaren spersallerget.
Mindegyikből többször is. Rengeteg helyen voltam.
Senki nem tudja mi a bajom, be van vérezve a szemem.
Amikor sokáig használtam a tobradexet nagy mennyiségben majdnem elmúlt, már csak halványan látszott eresnek a szemem, de később kialakult megint.
Lassan két hónapja nem használok kontaktlencsét, de a szemüveget nagyon nem szeretem, nem tudom mit csináljak hova menjek. Már sok orvosnál voltam, amikor az sztk-ás orvoshoz mentem teljesen vörös szemmel azt mondta, bebeszélem magamnak, nincs semmi baja, aztán elkezdtem járni magánorvoshoz, de egyik helyen azt mondták, sampont nyomjak a szemembe, ez nekem nagyon abszurd. Másik helyen kiforditották a szemem, rosszul lettem, és össze estem. Voltam két másik helyen is, ők nagyon kedvesek, de ők sem tudják mi a baj.
2012. 02. 13. | 12:16

Kedves Kérdező! A sampon a szembe valóban abszurdnak hangzik, de a kolléga valószínűleg a szemhéjszéli mirigyek gyulladását szerette volna megszüntetni a hígított babasamponos lemosással. A szemhéj kifordítása pedig előírás, mivel a belső felszínen megtapadó idegentest fertőző forrásként fenntarthatja a szemgyulladását. Érdemes lenne mindent elhagyni, kontaktlencsét sem viselni továbbra sem, és csak tartósítószer mentes műkönnyet használni egy darabig, ugyanis a tartósítószer iránti érzékenység is fenntarthat pirosságot, irritáltságot. Ezt követően, ha továbbra is (hetekig történő használat) fennállnak a panaszok a kötőhártya váladékból tenyésztést kellene végezni és így, ha szükséges a pontos kórokozó ismeretében a megfelelő speciális antibiotikumot lehet alkalmazni. A gyulladáscsökkentőt tartalmazó cseppek valóban nagyon jók, de elhagyásuk esetén hamar visszatér a gyulladás.

Orvosszakértő 2012. 02. 15. | 11:32
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close