Szem baleset

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Mészhidrátos gettanyag esett a szemembe, kimosták stb. Kaptam rá Humapent 5mg/ml,Oculotect 1000 NE/ mg, Vitamin C Egis 100 mg/ml oldatos injekció, atropid 1%, és Flucon 1 mg
/ml szuszpenziós szemcsepp! A Flucon-t összekeverte s gyógyszerész a Floxállal,és használtam a
Flucon-t másfél napig, amitől még rosszabb lett az állapotom, lecsúszott a kötőhártya vagy a szaruhártya ezt pontosan nem tudom,és idegen test a kötőhártya zsákban. Ezt írták az ambuláns lapra és írtak egy beutalót Szent János Kórházba. Kérdésem az hogy kihez forduljak ezzel a problémával? És ez nekem okozhat e maradandó látásromlást a másfél napi Flucon használat, 2011 09 14-óta kezelnek de eddig nem sok eredménnyel.
2011. 09. 18. | 14:42

Kedves Kérdező!

Önmagában a Flucon gyulladás csökkentő szemcsepp használata nem okozhat maradandó látásromlást véleményem szerint a leírt esetben. Az észlelt látásromlás elképzelhető, hogy a pupilla tágító szemcseppeknek köszönhető (amely sajnos nem nélkülözhető a terápiából.) Érdemes lenne bejelentkezni és jelezni a probléma pontos részleteit. Az ilyen jellegű hámsérülések sajnos általában nagyon makacsak, súlyosságtól függően akár több hétre is szükség lehet a teljes regenerációhoz.

Orvosszakértő 2011. 09. 26. | 15:19
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close