Szürke hályog kezelése

Orvos válaszol rovat
Tiszelt Doktornő!
65 éves férfi vagyok, magas vérnyomás és cukorbetegséggel. Mind két betegségemet gyógyszerekkel karban tartom. Szememmel viszont gond van. Kettős látás, és eléggé szürke a látásom. Voltam szemészeten ahol megállapították, hogy a szemlencse hátsó kérgében vaskos centrális homály, üvegtestben kevés homály, továbbá egyéb öregkori szürke hályog. Semmit nem mondtak, hogy hogyan tovább. Tudna segíteni, hogy hova forduljak, hogy meg ne vakuljak?
2011. 10. 26. | 14:07

Kedves Kérdező!
A szürke hályog megoldása a műtéti lencse eltávolítás és műlencse beültetés. Fontos, hogy a műtét ideje alatt stabil legyen lehetőleg a vérnyomása és a vércukra is.
A levélből úgy tűnt ki, hogy a cukorbetegség szerencsére nem okozott szemfenéki eltérést (pl. bevérzést stb.). Érdemes kontroll időpontot kérni a szemészetre, majd jelezni, hogy irányítsák tovább műtétet végző intézménybe. Valószínűleg hosszú az Ön lakhelyén is a várólista – ezért érdemes jó előre egyeztetni a szürke hályog műtétének időpontját. Természetesen az alapbetegségek miatti kontrollokat nagyon komolyan kell venni, ellenőrizni a vércukrot, szemfeneket – ha szükséges időben érfestést, lézeres kezelést kell végeztetni. Addig is jó egészséget kívánok.

Orvosszakértő 2011. 10. 27. | 11:11
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close